دانستنی ها

پارچه کتان چیست؟ بررسی مشخصات، انواع و نحوه نگهداری از آن

معرفی پارچه کتان

پارچه کتان جزو آن دسته از پارچه‌هایی است که همه ما نام آن را شنیده‌ایم و احتمالاً حداقل یک بار از لباس‌هایی از این جنس استفاده کرده‌ایم. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای خرید مانتو به فروشگاه مراجعه کرده‌اید اما مطمئن نیستید مانتویی از جنس کتان کیفیت لازم را دارد یا نه؟ و یا از چه نوع کتانی برای دوخت آن مانتو استفاده شده است؟

ما در این مقاله سعی کردیم با معرفی کامل پارچه کتان، شما را با ویژگی‌ها‌، انواع و نحوه مراقبت از آن آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

پارچه کتان چیست؟

پارچه کتان که به عنوان قدیمی‌ترین پارچه در دنیا شناخته می‌شود، از الیاف ساقه گیاهی به نام کتان به دست می‌آید. خنکی، سبکی، منعطف بودن و مقاومت بالای این پارچه باعث شده است که لباس‌هایی از این جنس در روزهای گرم سال به‌شدت پرطرفدار باشند.

 

پارچه کتان چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

ویژگی‌های پارچه کتان

 

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که پارچه کتان چه خصوصیات و ویژگی‌هایی دارد که به “پادشاه پارچه‌ها” معروف شده و جزو پرکاربردترین پارچه‌ها در صنعت پوشاک محسوب می‌شود؟ برای گرفتن پاسخ سوال خود ادامه مطلب را از دست ندهید.

 

استحکام و مقاومت بالا

پارچه کتان یکی از مقاوم‌ترین پارچه‌ها در برابر کشش به ‌شمار می‌رود. مقاومت کتان از پارچه پنبه‌ای نیز بیشتر بوده و بعد از کشیده شدن خیلی سریع به شکل قبلی خود برمی‌گردد.

 

مقاومت در برابر حرارت

کتان جزو آن دسته از پارچه‌هایی است که در برابر حرارت تا دمای 120 درجه سانتی‌گراد نیز مقاوم است. کتان در این دما فقط تغییر رنگ می‌دهد.

 

مقاومت در برابر مواد اسیدی، بازی و حلال‌های آلی

یکی از ویژگی‌های جالب و منحصربه‌فرد پارچه کتان مقاومت آن در برابر محلول‌های اسیدی رقیق و سرد است. علاوه‌بر این، پارچه کتان در برابر مواد قلیایی نیز مقاوم است. مواد شوینده مختلف جزو مواد قلیایی به شمار می‌روند. این مقاومت باعث می‌شود پارچه‌هایی از جنس کتان در مقابل شست‌وشو دچار آسیب نشوند.

معمولاً در خشک‌شویی‌ها از حلال‌های آلی برای از بین بردن لکه‌های لباس استفاده می‌شود که ممکن است گاهی اوقات اثر مخربی روی برخی پارچه‌ها داشته باشد. اما پارچه کتان به‌ گونه‌ای است که در برابر این مواد آسیب نمی‌بیند.

 

نفوذپذیر در برابر جریان هوا

از آن جایی که برای تولید پارچه کتان از الیاف طبیعی استفاده می‌شود، جریان هوا می‌تواند به‌راحتی از میان منافذ آن عبور کرده و باعث خنکی بدن شود. این ویژگی، کتان را به یک پارچه مناسب برای تهیه انواع لباس‌ تابستانی از جمله مانتو کتان اسپرت و رسمی، شلوار و پیراهن، تبدیل کرده است.

 

پارچه کتان چه کاربردهایی دارد؟

 

کاربردهای پارچه کتان

 

خصوصیات و ویژگی‌های منحصربه‌فرد پارچه کتان آن را به یک پارچه محبوب در دنیای مد و پوشاک تبدیل کرده، به گونه‌ای که حتی با گذشت چندین قرن هنوز هم از محبوبیت آن کاسته نشده است. در نتیجه، امروزه نیز مهم‌ترین کاربرد انواع پارچه کتان در صنعت مد و پوشاک و برای دوخت انواع مانتو، شومیز، شلوار، پیراهن مردانه و زنانه و… است.

علاوه‌بر آن‌چه گفته شد، پارچه کتان در تهیه وسایل خانه از جمله پرده، روکش کوسن، روکش مبل و صندلی، رومیزی، ملحفه، حوله حمام و دستمال آشپزخانه نیز کاربرد دارد. از اضافه‌های کتان برای تولید اسکناس، کاغذ سیگار و کاغذ نوشته نیز استفاده می‌شود.

 

انواع پارچه کتان

با توجه به نوع متریال استفاده شده و فرآیند تولید، انواع مختلفی از پارچه کتان وجود دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

 

پارچه کتان کش

پارچه کتان کش جزو آن دسته از کتان‌هایی است که مقاومت خیلی خوبی داشته و به‌طور کلی از لحاظ ویژگی، به پارچه پنبه‌ای شباهت‌های زیادی دارد. خاصیت کشسانی، چروک‌پذیری و داشتن آب‌رفت از دیگر خصوصیات این پارچه است.

 

پارچه کتان نخ

پارچه کتان نخ چیست؟

 

از آن جایی که در بافت این این نوع کتان درصد زیادی نخ و پنبه به‌کار رفته است به کتان نخ معروف است.کتان نخ نفوذپذیری بالایی داشته و جریان هوا به‌راحتی از منافذ آن عبور می‌کند، به همین دلیل برای افرادی که پوست حساسی دارند مناسب است. این پارچه برای فصل تابستان می‌تواند جزو گزینه‌های شما برای دوخت یا خرید لباس باشد، چرا که رطوبت را به خود جذب کرده و باعث خنکی شما می‌شود.

 

پارچه کتان کاغذی

در واقعکتان کاغذی نوعی از پارچه لینن بوده که از پنبه، ویسکوز و پلی استر تولید می‌شود. باکیفیت‌ترین نوع کتان کاغذی معمولاً شامل 70% پنبه، 20 % ویسکوز و 10% پلی استر است . کتان کاغذی از پارچه کتان معمولی نازک‌تر بوده و ظاهری شبیه به کاغذ دارد. سبکی، چروک‌پذیری و خنک بودن از جمله خصوصیات این پارچه است. اگر به دنبال خرید مانتو کتان تابستانی هستید، پارچه کتان کاغذی یک گزینه خوب محسوب می‌شود.

 

پارچه کتان کریستال

یکی از خنک‌ترین نوع کتان، پارچه کتان کریستال است. این پارچه ضخامت متوسط داشته و به دلیل داشتن رگه‌های براق و کریستال مانند روی آن، زیبایی چشم‌گیری دارد. چروک‌پذیری کم، نداشتن آب‌رفت، سبک بودن، خنکی و ایستایی خوب موجب شده است که این پارچه برای دوخت انواع مانتو، شومیز و پیراهن مورد استقبال قرار بگیرد.

 

پارچه کتان صابونی

کتان صابونی به‌عنوان باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین نوع کتان شناخته می‌شود. این پارچه در ضخامت‌های مختلفی در بازار وجود دارد، همین امر باعث شده است که برای استفاده در تمام فصول سال مناسب باشد. مقاومت، دوام و طول عمر زیاد، مهم‌ترین مشخصه این پارچه است. رنگ‌پذیری و طرح پذیری بالا و خشک شدن سریع از دیگر ویژگی‌های کتان صابونی است. این پارچه برای دوخت شلوار کتان مردانه به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پارچه کتان لمه

 

ویژگی‌های کتان لمه

 

کتان لمه جزو انواع جدید پارچه کتان است که به ‌اندازه انواع دیگر کتان شناخته شده نیست. این پارچه از ترکیب الیاف طبیعی و مصنوعی پلی استر تولید شده و ایستایی آن از نوع متوسط است. با وجود برجستگی‌های ریز روی سطح این پارچه که ناشی از الیاف درخشان لمه است، همچنان بافت لطیف و نرمی دارد. پارچه کتان لمه با داشتن ویژگی‌هایی مانند تنفس‌پذیری خوب، نداشتن آب‌رفت، کشسانی کم و عدم چروک‌پذیری برای مانتو کتی انتخاب مناسبی به‌حساب می‌آید.

 

نحوه نگهداری از پارچه کتان چگونه است؟

خوشبختانه پارچه کتان از آن دست پارچه‌هایی است که شست‌وشوی آسانی دارد. اما بد نیست که با مهم‌ترین نکات مراقبت و نگهداری از آن آشنایی داشته باشید.

 

شست‌شوی لباس کتان

برای شست‌وشوی پارچه کتان هم می‌توانید از ماشین‌شویی استفاده کنید و هم آن را با دست بشویید. برای شستن لباس کتان خود از آب ولرم و شوینده ملایم کمک بگیرید. نکته دیگری که باید آن را مد نظر خود قرار دهید این است که اگر لباس کتان شما تیره‌رنگ بود آن را جداگانه شسته و از آب گرم استفاده نکنید. زیرا شست‌وشو با آب گرم به‌مرور موجب کم‌رنگ شدن لباس می‌شود.

 

اتوکشی لباس کتان

 

دوخت مانتو با پارچه کتان

 

شاید بتوان گفت تنها عیب پارچه کتان این است که زود چروک می‌شود. هرچه چین‌وچروک‌های لباس کتان عمیق‌تر باشند اتوکشی و صاف کردن آن‌ها نیز مشکل‌تر است. به همین جهت توصیه می‌کنیم لباس کتان خود را یا از چوب‌رختی آویزان کنید و یا آن را به‌صورت لوله‌ای جمع کنید تا کمتر چروک شود.

هنگام اتوکشی، برای جلوگیری از تغییر ظاهری لباس و مراقبت از آن، می‌توانید آن را پشت‌ورو کرده و سپس اتو کنید. اگر چروک‌های لباس کتان شما عمیق است، یک پارچه مرطوب و نازک را روی لباس قرار داده و بعد از اتو استفاده کنید.

 

کلام آخر

ما در این مقاله به معرفی پارچه کتان، کاربردها، ویژگی‌ها، انواع و نحوه نگهداری از آن پرداختیم. این پارچه که به‌عنوان قدیمی‌ترین پارچه دنیا شناخته می‌شود به طور گسترده‌ای برای تهیه لباس‌های مختلف مانند مانتو، شلوار و پیراهن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر می‌خواهید از قیمت مانتو کتان مطلع شوید و یا قصد خرید آن را دارید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به فروشگاه پوشاک مانتو سیتی است. شما می‌توانید بدون خارج شدن از منزل و اتلاف وقت، مانتو کتان مورد نظر خود را به‌راحتی از میان مدل‌های متنوع فروشگاه اینترنتی مانتو سیتی انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *