پارچه سوییت امروزه بهعنوان یکی از انواع پارچههای محبوب و پرکاربرد در صنعت مد و پوشاک به حساب میآید. بافت و ظرافت خاص این پارچه در کنار تنوع آن، به جذابیت شما بهویژه در استایلهای پاییزی و زمستانی کمک خواهد کرد. علیرغم این نکات مثبت، پارچه سوییت جز پارچههای حساس بهحساب میآید که برای حفظ زیبایی و سلامت، به مراقبت و رعایت برخی نکات نیاز دارد.
در مطلب زیر میخواهیم در جواب این سوال که پارچه سوییت چیست؟ شما را بهطور کامل با پارچه سوییت آشنا کنیم. در ابتدا انواع پارچه سوییت را بررسی کرده و سپس با کاربرد پارچه سوییت آشنا خواهید شد. همچنین به مهمترین مزایا و معایب پارچه سوییت اشاره کرده و در انتها تمامی نکاتی که در مورد مراقبت و نحوه شستشوی پارچه سوییت باید بدانید را شرح خواهیم داد. پس اگر قصد خرید مانتو سوییت یا شلوار سوییت دارید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
پارچه سوییت چیست؟
پارچه سوییت درواقع نوعی چرم بهحساب میآید که بهعلت بافت خاص و نرم خود، امروزه کاربرد قابل توجهی پیدا کرده است. اصل پارچه سوییت از بافت سطح درونی پوست برخی حیوانات بهدست میآید. همانطور که استفاده از چرم جذابیت خاصی دارد، پارچههای سوییت نیز بهعلت تنوع در رنگها و شکلها کاربرد گستردهای در تهیه انواع لباس و اکسسوری پیدا کرده است.
برای اولینبار این پارچه در کشور سوئد تولید شد. ابتدا دستکشهایی از این جنس که به دستکش سوئدی معروف بودند وارد کشور ما شدند. امروزه نیز عمده کاربرد این پارچه در تهیه لباسهای پاییزی و زمستانی است.
پارچه سوییت چگونه ساخته میشود؟
برای تهیه پارچههای سوییت طبیعی از دو روش استفاده میشود. در روش اول بدون جدا کردن لایههای پوست، فقط چرم را وارونه میکنند تا لایه زیرین و نرم آن که همان پارچه سوییت هست، مشخص شود. طبیعتاً بهعلت جدا نشدن لایههای اضافی در این روش، محصول نهایی ضخیمتر و انعطافپذیری کمتری دارد.
روش دوم تهیه پارچه سوییت که بهترین روش به حساب میآید با جدا کردن سطح صاف و براق چرم همراه است. در این روش اغلب از پارچههای چرم که استفادهشده هستند یا به هر دلیلی سطح رویین آنها ترکخورده است، استفاده میشود. بهطوری که سطح سفت و براق را جدا میکنند تا فقط لایه کرکی و نرم زیر آن که همان پارچه سوییت است باقی بماند. پارچههای تهیه شده با این روش لطافت و جذابیت بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید: انواع پارچه پاییزی – آشنایی با بهترین پارچهها برای فصل پاییز
انواع پارچه سوییت
پارچه سوییت را براساس ویژگیهای مختلف میتوان دستهبندی کرد. اما مهمترین آنها براساس طبیعی یا مصنوعی بودن آنهاست که موجب تولید پارچههایی با کیفیت و ضخامت متفاوت میشود. در ادامه به معرفی دقیقتر و مقایسه انواع پارچه سوییت میپردازیم:
پارچه سوییت طبیعی
سوییتهای طبیعی درواقع از پوست حیوانات بهدست میآیند. برای این منظور از پوست انواع حیوانات از جمله پوست بره، بز، گاو، گوزن، خوک و… استفاده میشود. سوییتهایی که از پوست گوسفند، بهویژه برههای جوان تهیه میشوند بهشدت نرم و انطافپذیر هستند. ظرافت بالا در کنار مقاومت در برابر سرما، موجب محبوبیت بیشتر این دسته از پارچه سوییت شده است. پارچههای سوییت تهیه شده با پوست گاو و بهویژه خوک بهعلت داشتن بافت ضخیمتر کمتر موردتوجه مصرفکنندگان قرار میگیرند. این پارچهها همچنین دارای پرزهای کوتاه و نرمی برروی سطح خود هستند. مهمترین مزیت این پارچه نسبت به پارچههای سوئیت تهیه شده با پوست گوسفند، مقاومت و ماندگاری بیشتر است.
پارچههای سوییت مصنوعی
پارچههای سوییت تنها به انواع طبیعی محدود نمیشوند. امروز بهعلت مورد توجه قرار گرفتن پارچه سوییت در بین تولیدکنندگان مد و پوشاک، تهیه انواع پارچه سوییت مصنوعی گسترش یافته است. بهطوری که درحالحاضر بخش عمده لباسهایی که با پارچه سوییت دوخته میشوند، از جنس سوییت مصنوعی هستند. سوییتهای مصنوعی در دو نوع پشتساتن و پشتغواصی در بازار عرضه میشوند. پارچههای سوییت پشتغواصی نسبت به سوییت پشتساتن خاصیت کشسانی بیشتری دارند و برای تهیه لباسها در فصول سرد سال مورد استفاده قرار میگیرند.
مهمترین تفاوت پارچه سوییت طبیعی و مصنوعی
یکی از مهمترین معایب پارچههای سوییت طبیعی عدم مقاومت در برابر رطوبت و لکهها و همچنین دوام کمتر است. این درحالی هست که پارچههای سوییت مصنوعی نه تنها مقاومت و دوام بالایی دارند بلکه از قیمت مناسبتری هم برخوردار هستند. نوع خاصی از سوییت مصنوعی به نام سوییت فاکس نیز وجود دارد که برخلاف سوییتهای طبیعی دارای خاصیت آبگریزی است و این ویژگی موجب مقاومت دربرابر رطوبت و لکهها شده است. دقت داشته باشید که سوییتهای مصنوعی و طبیعی از نظر ظاهری تفاوت چندانی ندارند اما از نظر کیفیت و کاربرد تفاوتهای مختلفی دارند.
کاربرد پارچه سوییت چیست؟
لطافت سبکی پارچه سوییت موجب کاربرد گسترده آن در تهیه انواع پوشاک، کیف، کفش، کت، کلاه و… شده است. کاربرد پارچه سوییت به اینجا ختم نمیشود بلکه در ساخت روکش مبلمان، پرده و سایر اجزای دکوراسیون منزل کاربرد دارد. از آنجایی که سوییتهای طبیعی دوام و مقاومت کافی برای استفاده در تهیه پرده و مبلمان ندارند، از سوییتهای مصنوعی به این منظور استفاده میشود. از دیگر کاربردهای پارچه سوییت میتوان به استفاده در آستردوزی و یا محکمکردن محصولات چرمی اشاره کرد.
مزایا و معایب پارچه سوییت
پارچههای سوییت دارای مزایا و معایب مختلفی هستند. شناخت دقیقتر ویژگیهای این پارچه، در داشتن انتخاب بهتر به شما کمک خواهد کرد. در ادامه مهمترین مزایا و معایب این پارچه را بررسی خواهیم کرد.
مزایای پارچه سوییت
- سوییتهای مصنوعی دارای مقاومت و دوام بالایی در برابر رطوبت و انواع لکه هستند.
- نرمی و لطافت بالای این پارچه بهویژه در انواع طبیعی آن جذابیت بالایی به ظاهر شما میدهد.
- این پارچه دارای رنگبندیهای متنوعی است که دست شما را در داشتن یک استایل زیبا باز نگه میدارد.
- پارچههای سوییت جزء پارچههایی با خاصیت ضدحساسیت هستند که موجب اذیتشدن پوست نمیشوند.
معایب پارچه سوییت
- پارچههای سوییت طبیعی دربرابر رطوبت مقاوم نیستند و آب را بهسادگی جذب میکنند.
- از دیگر معایب این پارچه آن است که بهسادگی کثیف و لک میشوند و بههمین دلیل نیازمند شستوشوی مکرر هستند.
- این پارچهها بهعلت نداشتن خاصیت برگشتپذیری به حالت اولیه پس از چندین بار شستوشو، ممکن است شکل اولیه خود را از دست دهند.
- پارچههای سوییت بهویژه انواع طبیعی آن معمولاً از قیمت بالایی برخوردار هستند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره پارچه فوتر و اصول مراقبت از آن
نحوه تمیزکردن و نگهداری پارچه سوییت
پارچههای سوییت جز پارچههای حساس محسوب میشوند؛ چرا که دارای بافتی خاص هستند. بههمین دلیل برای افزایش طولعمر لباسهای تهیه شده با پارچه سوییت باید قبل از هر چیزی با اصول شستوشو این پارچه و نحوه نگهداری از آن آشنا باشید. در انتها نیز مهمترین نکاتی که در این زمینه باید بدانید را بررسی خواهیم کرد.
- پارچه سوییت معمولاً در برابر آب، گرما، چربی و… حساس است. تا حدامکان این پارچه را از عوامل بالا دور نگه دارید.
- بهتر است لباسهای تهیه شده با پارچه سوییت را دور از منابع حرارتی مانند بخاری و یا رادیاتور نگه دارید.
- برای جلوگیری از آسیبدیدن در برابر رطوبت میتوانید با اسپریهای ضدآب روی لباس خود را بپوشانید.
- برای تمیزکردن لکهها تا جایی که میتوانید از آب و ماشین لباسشویی استفاده نکنید چرا که بهراحتی باعث از بین رفتن فرمزیبای لباس شما میشود.
- قبل از اقدام به شستوشو، حتماً دستورالعمل مربوط به همان نوع پارچه را بررسی کنید چرا که واکنش انواع پارچه سوییت دربرابر موادشوینده مختلف یکسان نیست.
برای تمیز کردن محل دارای لک میتوانید از پودر تالک استفاده کنید. اگر لکه روی پارچه خشک شده بود، میتوان با مقدار کمی سرکه سفید آن را تمیز کرد. در صورتی که این روشها جواب ندهد، میتوانید از یک پارچه تمیز برای جذب آلودگی کمک بگیرید. به این صورت که ابتدا اندکی محل لک شده را نمدار کرده سپس پارچه تمیز آغشته به شوینده مناسب را بر روی ناحیه کثیفشده بکشید (دقت کنید که هر بار از سمت تمیز پارچه استفاده کنید). در انتها نیز با کمک یک پارچه تمیز مرطوب دیگر، شوینده باقیمانده را از روی پارچه سوییت تمیز کنید. توجه داشته باشید که پارچه آب اضافی نداشته باشد و یا به نواحی اطراف کشیده نشود تا قسمت کمتری از پارچه سوییت در معرض رطوبت قرار بگیرد.
نکته پایانی
در این مطلب سعی کردیم تمام آنچه که دررابطهبا پارچه سوییت باید بدانید را با هم بررسی کنیم. برای داشتن یک استایل جذاب، بهتر است قبل از انتخاب نوع لباس و پارچه آن، نیاز خود را بررسی کرده و با ویژگیهای انواع پارچه سوییت آشنا باشید. اگر تجربهای خاصی از استفاده از پارچههای سوییت و یا مراقبت از آنها دارید میتوانید در همین جا برای ما کامنت کنید.