پارچه ویسکوز یکی از مواد پرکاربرد در صنایع نساجی و پوشاک است که ویژگیهای متعددی دارد، اگر دنبال یک مانتوی ایده آل خنک، نرم و لطیف با دوام و مقاومت فوق العاده بالا هستید، شک نکنید که مانتو ویسکوز برای شما یک انتخاب ایده آل، خواهد بود. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا مهمترین ویژگیهای مانتو با پارچه ویسکوز را مرور کنیم.
پارچه ویسکوز چیست؟
اگر تا به حال، اسم پارچه ویسکوز به گوشتان نخورده باشد احتمالا این سوال برای شما ایجاد خواهد شد که اصلا پارچه ویسکوز، چیست و چه کاربردهایی دارد!؟ در واقع ویسکوز به محلول خمیر چوبی گفته میشود که در فرایندی خاص به پارچه تبدیل میشود و میتوان از آن، لباس درست کرد. ویسکوز در ایران برای اولین بار در سال 1383 به عنوان ابریشم ارزان قیمت ارائه شد و در سالیان بعد به عنوان پارچهای با هویت مستقل ویسکوز، جای خودش را در صنعت مد و پوشاک، پیدا کرد.
آشنایی با مهمترین ویژگیهای مانتو ویسکوز
پارچه ویسکوز، جزو معدود پارچههای ناشناخته ایرانی است که این روزها مانتوهای پر زرق و برق زیادی با آن، طراحی و دوخته میشوند. لطافت و نرمی، تنفسپذیری بالا، جذب رطوبت عالی، دوام و مقاومت، سبکی، راحتی و آزادی، ضد حساسیت بودن و …. از مهمترین ویژگیهای مانتوهای ویسکوز، محسوب میشوند در ادامه همراه ما باشید تا مفصلا با ما مانتو ویسکوز و مزایا و معایب آن آشنا شویم.
نرمی
نرمی و لطافت، اصلیترین و مهمترین ویژگی پارچه مانتو ویسکوز محسوب میشود، ویسکوز به دلیل داشتن بافت نرم و حریر مانند، یکی از لطیفترین پارچههای ایرانی محسوب میشود و از همین جهت، مانتوهایی که با این جنس پارچه دوخته میشوند بین بانوان ایرانی، طرفداران بسیاری دارد.
تنفسپذیری بالا
پارچه ویسکوز از طریق انتقال رطوبت به بیرون از پوست، تنفسپذیری بالایی دارد که باعث حفظ راحتی بدن میشود. اگر دنبال یک مانتوی ایده آل تابستانی برای روزهای گرم سال هستید، شک نکنید که مانتو ویسکوز برای شما انتخابی بینظیر خواهد بود چون این مانتو قدرت تنفس پذیری بالا دارد و شما را از شر گرما و تعریق دردسرساز، خلاص میکند.
جذب رطوبت
ویسکوز قابلیت خوبی برای جذب رطوبت دارد که باعث حس خشکی پوست در طول روز میشود. این ویژگی در روزهای گرم تابستان که احتمال تعریق فروان پوست، بسیار بالا است به شما کمک میکند. جذب رطوبت پارچه از تجمع عرق، روی پوست جلوگیری میکند و احساس بهتری را به شما هدیه میدهد.
دوام و مقاومت
ویسکوز، یکی از مقاومترین پارچهها از نظر دوام و استقامت است، اگر دوست ندارید مانتویی تن کنید که 1 الی 2 ماه بعد از پوشیدن آن، چیزی جز یک لباس کهنه و بدون کاربرد برایتان، باقی نمانده باشد به شما مانتو ویسکوز را پیشنهاد میکنیم چون این مانتو از کیفیت فوقالعاده بالایی برخوردار است و میتوانید مدت زمان طولانی با خیال راحت از آن استفاده کنید و لذت ببرید.
راحتی و آزادی
به علت وزن کم و سبک پارچه ویسکوز، مانتوهی ویسکوز به بدن شما نمیچسبند و حس راحتی و آزادی کامل را برای شما فراهم میکنند. امکان تبادل آزاد جریان هوا در مانتو ویسکوز فراهم است و به همین دلیل مانتو ویسکوز، یک انتخاب عالی برای روزهای گرم تابستان، محسوب میشود.
کشش مناسب
مانتو از ویسکوز از قابلیت کشسانی متوسطی برخوردار است و به همین دلیل اکثر طراحان لباس و خیاطها سعی میکنند این پارچه را با سایر پارچهها مثل اسپندکس و … ترکیب کنند تا قابلیت کشسانی طبیعی این پارچه افزایش پیدا کند و شما زمان پوشیدن مانتو ویسکوز، احساس بهتری داشته باشید.
ثبات رنگ
زمان شستشو و اتو کشی مانتو ویسکوز، نیازی نیست که نگران از دست رفتن رنگ و روی لباستان باشید چون ثبات رنگ، یکی از اصلیترین ویژگیهای پارچه ویسکوز محسوب میشود و حتی پس از استفاده طولانی مدت نیز این خاصیت خود را حفظ میکند، یعنی شما میتوانید مانتو ویسکوزتان را بارها بشویید و خشک کنید اما لباس شما همچنان، کیفیت و رنگ و روی روز اول را داشته باشد.
ضد حساسیت
متاسفانه بسیاری از پارچههای ایرانی و خارجی مناسب پوستهای حساس، نیستند و موجب ایجاد تاول و کهیر میشوند. زمان استفاده از مانتو ویسکوز، خبری از این دسته درسرها نیست چون پارچه ویسکوز یک نوع پارچه کاملا ضد حساسیت است و زمان استفاده از آن، نیازی نیست که نگران حساسیتهای پوستی و بیماریها و … باشید و میتوانید با خیال راحت از مانتو ویسکوزتان استفاده کنید و لذت ببرید.
آسیب به اکو سیستم
تا اینجای مطلب، فقط نقاط مثبت مانتو ویسکوز را بررسی کردیم و حالا وقت آن رسیده است که مروری بر ویژگیهای منفی این مانتو مثل آسیب رسانی آن به اکو سیستم بزنیم. به دلیل اینکه ویسکوز از خمیر چوب درست میشود، برای تهیه ویسکوز، نیاز به جنگل زدایی است و به همین دلیل آسیب به اکو سیستم محلی، یکی از آثار مخرب تولید ویسکوز است.
غلظت بالای مواد شیمیایی
علاوه بر آب، در پروسه تولید پارچه ویسکوز از مواد شیمیایی با غلظت بالا نیز استفاده میشود که این مواد هوا را آلوده سمی میکنند، بهتر است برای کاهش این آسیب در چرخه تولید از دیگر مواد کم ضررتر مثل تنسل، لیوسل، مودال و …. استفاده کرد.
نیاز به آب فراوان
در پروسه تولید پارچه ویسکوز، از آب زیادی برای آبیاری درختان استفاده میشود و همین موضوع، یکی از نقاط منفی پارچه ویسکوز است چون ما در عصری زندگی میکنیم که با کم آبی مواجهیم و مصرف بیش از اندازه آب برای تولید پارچه، ایده خوبی نخواهد بود.
سخن پایانی
در این مطلب، با مزایا و معایب مانتو ویسکوز آشنا شدید و حالا میتوانید آگاهانه و با چشمانی باز، انتخاب کنید که آیا مانتو ویسکوز برای شما مناسب است یا خبر!؟ فراموش نکنید که مانتو ویسکوز نیز مجموعهای نقاط قوت و ضعف است و اینکه بخواهید آن را انتخاب کنید یا نه در نهایت به نیاز نهایی خودتان از خرید مانتو بستگی دارد و در کل بهتر است بدانید اگر دنبال یک مانتوی خوش دوخت و بدون دردسر هستید، مانتو ویسکوز، بهترین انتخاب است.